> INTERVIEW MET MAXIM DEGRIECK

Maxim_vierkant

In de maand april is Maxim Degrieck aan de beurt. Deze 28-jarige Bruggeling behandelt de schadedossiers bij D'hondt Insurance.

Ik ben actief op de dienst schadebeheer KMO met een specialisatie voor de bouw. Naast het dagelijkse beheer van de diverse schadegevallen ben ik ook geregeld op de baan om diverse expertises bij te wonen en onze klanten hierin bij te staan. Zo trachten we van A tot Z een correcte regeling van de schade te garanderen.

Het leukste aan deze job, en meer bepaald het schadebeheer, is de afwisseling en de voldoening die je er op het eind van de dag uithaalt. Elk dossier is op één of andere manier altijd wel verschillend van het voorgaande en speelt zich niet alleen af op een verzekeringstechnisch vlak. Ook het bouwkundige en zelf juridische aspect spelen in sommige dossiers een belangrijke rol. Elke dag is dus een opportuniteit om nieuwe zaken bij te leren.

Het moment dat mij uit men loopbaan het meest is bijgebleven is toch mijn allereerste expertise. Deze ging door in Blankenberge en werd georganiseerd n.a.v. een waterschade in een kelder. Die dag waren mijn collega’s echter bezet waardoor er niemand anders van het team de expertise kon bijwonen. Ikzelf had toen net een jaar ervaring en heb me met een bang hartje aangeboden. Desondanks de nodige stress die erbij kwam kijken verliep alles vlot en werd het schadegeval snel afgehandeld. Dit heeft me het nodige vertrouwen gegeven om tot op vandaag nog steeds meerdere expertise per week te doen.

Naast het werk ben ik een fervent hobbykok en ga ik geregeld naar de fitness om aan krachttraining te doen. Na een zware werkdag wat stoom afblazen en ondertussen ook aan je fysieke gezondheid werken kan zeker deugd doen.

Ik werk intussen ongeveer 4,5jaar bij D’Hondt Insurance. Op 20/02/2017 ben ik als stagiair aangekomen en sinds 18/09/2017 mag ik mezelf een vaste kracht van het team noemen.

In het begin heb ik mij voornamelijk beziggehouden met het verwerken van diverse arbeidsongevallen dossiers van onze dienstencheque klanten, meer bepaald van de firma Dienstenaanhuis. Op deze manier leerde ik hoe we vanuit ons kantoor dergelijke schadegevallen behandelen en welke zaken belangrijk zijn om proactief een dossier te beheren.

Wil jij ook deel uitmaken van ons team?

Bekijk al onze openstaande vacatures en wie weet behoor jij binnenkort ook tot Team D’hondt.

NL