> INTERVIEW MET BRECHT DE BOIS

Brecht_origineel_formaat

Zo’n 33 jaar geleden werd ik geboren in Sint-Andries – Brugge, waar ik nog steeds woon. Ik ben opgegroeid in een grote familie met 2 broers en 1 zus. Ondertussen is de familie uitgebreid met 5 neven en nichtjes. Ik ben een goedlachs, sportief en gedreven persoon die alles bedachtzaam en met enige kalmte benadert.

Ik werk op de dienst productie KMO waar mijn kennis van de bouwsector, fietsverzekering en inschrijving van voertuigen goed tot hun recht komen. In onze dienst zijn wij meestal de 1ste contactpersoon voor de klant. Wij luisteren naar hun noden en helpen deze dan op te lossen. Dit kan van kleine zaken zijn zoals het bezorgen van een verzekeringsbewijs als het volledige dossier te controleren en optimaliseren.

Het leukste is om de klant te helpen en dat er heel veel afwisseling is in de job. In onze dienst kom je alle verschillende types van firma’s tegen: van horecabedrijven over bouwbedrijven, poetsfirma’s tot voetbalploegen. De klant constructief kunnen verder helpen is zowat het leukste onderdeel van mijn job, en je krijgt er zelf een goed gevoel bij.

Ik werk ondertussen al bijna 8 jaar bij D’hondt Insurance. Dat begint toch al te tellen. Dankzij het goede team en leuke collega’s kom ik nog elke dag met een smile naar het werk.

Wat mijn eerste opdracht precies was, weet ik niet meer. Ik was nog maar een paar maand van de schoolbanken en kende ons softwaresysteem Brio nog niet. Ik heb vooral eerst Brio leren kennen en dit aan de hand van kleine wijzigingen in contracten. Zo begon ik met het schrappen en opmaken van polissen. Ik werkte de eerste 2 maanden eerst in de ochtend op de afdeling productie en in de namiddag op de afdeling schade. Dit hielp wel om beide kanten te leren kennen en te weten dat productie mij meer ligt.

Iets dat ik nooit zal vergeten is een inschrijving van een driewielige Piaggio met bouwjaar ergens in de jaren ’70. Dit was een Piaggio voor onze klant Eccociqua, beter bekend als Pizzeria Amuni om o.a. reclame mee te maken. Het was een zeer lastige bevalling om deze te laten inschrijven wegens problemen na de invoering. Onze klant had deze van een invoerder gekocht maar die was verkeerd ingevoerd: Btw was niet aangegeven en er was ook geen gelijkvormigheidsattest. Ik heb heel veel opzoekingswerk moeten uitvoeren en moeten onderhandelen met DIV. De klant heeft zich o.a. moeten inschrijven in de oldtimer federatie om een gelijkvormigheidsattest te krijgen. Uiteindelijk was na bijna een jaar het voertuig ingeschreven en de klant was zo blij dat hij ons spontaan een gratis pizza beloofde.

Wat ik nu doe, is wat ik momenteel het liefst doe. Ik wil verder mijn klanten helpen en met mijn leuke collega’s samen werken. Wat je graag doet, moet je niet wijzigen.

Naast het werk ben ik heel veel met sport bezig. Ik speel voetbal, minivoetbal, volleybal en tennis. Sport is mijn dada en zeker als er ook een bal aan te pas komt. Naast sport zit ik heel graag bij mijn familie en de kindjes van mijn broers en zus. Ik reis ook heel graag. In de winter ga ik elk jaar op skireis en in de zomer ga ik graag naar de zon. Tussendoor doe ik graag fietsweekends in Nederland en citytrips.

Ik kwam indertijd in de plaats van Evelyne Vandepoel en kreeg een beetje haar kleinere klanten over. Dat waren kleine Kmo’s, particulieren en ook de klanten van ons kantoor destijds in Geraardsbergen. O.a. Johan Van Puyvelde, Frederik Ruysschaert en Freddy Van Der Haegen zijn klantjes die ik in het begin had en die ik nog steeds beheer.

Wil jij ook deel uitmaken van ons team?

Bekijk al onze openstaande vacatures en wie weet behoor jij binnenkort ook tot Team D’hondt.

NL