> GSM GEBRUIK IN BELGIË ZORGT NOG ALTIJD VOOR MINSTENS 50 DODEN PER JAAR

> GSM GEBRUIK IN BELGIË ZORGT NOG ALTIJD VOOR MINSTENS 50 DODEN PER JAAR

iver

De Belg breekt opnieuw records met het tegelijk rijden en sms’en.

De Belgen scheren Europese toppen

Op onze wegen worden dagelijks nog altijd veel fouten begaan in verband met gsm gebruik achter het stuur. Deze slecht gewoonte zorgt voor minstens 50 doden per jaar.

Tim Pieters (35) kan meespreken van de gevolgen

Ook Tim Pieters uit Kruibeke kan hier van meespreken, hij flirtte met de dood nadat hij zijn gsm bovenhaalde. Hij zou later thuis zijn en stuurde zijn vriendin een bericht. Wat er daarna is gebeurt kon hij zich niet herinneren. Zes weken later werd hij half verlamd uit coma gehaald.

Op 26 oktober was hij onderweg van een opleiding naar huis. Hij volgde een opleiding in Sint-Truiden voor vliegtuigmecanicien bij het leger. Hij was bijna klaar om te beginnen aan zijn carriere op Melsbroek. Op de terugweg naar huis stuurde hij naar zijn vriendin: “ik ga wat later zijn”. Nadien gebeurde het ongeval dat zijn leven permanent zou veranderen.

Tim blijft echter niet bij de pakken zitten. “Sinds het ongeval gaat zijn omgeving heel bewust om met gsm-gebruik achter het stuur. Als zijn vrouw laat weten dat ze vertrekt naar huis, weet hij dat hij haar niet moet bellen.

De “niet-storen”-knop

Aan zij die er zich nog aan wagen heeft hij tot slot maar een boodschap:  zet jullie gsm gewoon af of gebruik de “niet storen”-knop, want in een fractie van een seconde kan het er allemaal anders uitzien.”

De statistieken

  • 26% van de Vlamingen sms’t achter het stuur, hierbij zitten ze 4% boven het Europese gemiddelde
  • In 2020 werden 107 686 boetes uitgeschreven voor gsm gebruik achter het stuur
  • 1 op 6 bellen achter het stuur zonder handenvrije kit

Bron: HLN

Wilt u veilig de baan op?

Contacteer uw account manager in verband met Safe.T.

NL