> APPARTEMENTENGEBOUW IN KONTICH VERZAKT DOOR CONSTRUCTIEFOUT

> APPARTEMENTENGEBOUW IN KONTICH VERZAKT DOOR CONSTRUCTIEFOUT

305737c2-9f68-11ec-b07d-02b7b76bf47f

Een gloednieuw appartementengebouw in Kontich is verzakt door een constructiefout. De verzakking zou veroorzaakt worden door de steunkolommen die niet recht op elkaar staan. Wij geven ons perspectief op de zaak.

In Kontich is een appartementengebouw verzakt, volgens experts zouden de steunkolommen van het gebouw de oorzaak zijn. De steunkolom van het gelijkvloers staat namelijk niet exact op de steunkolom van de kelder. Voordien

De steunbalk werd gedrukt in de voetplaat

Voordien waren er al scheuren aanwezig in de muren van het gebouw. Maar toen de steunbalk van het gelijkvloers in de vloerplaat werd gedrukt, werd de situatie een pak erger. Het lawaai en de scheuren in de muren die groter werden hebben ervoor gezorgd dat de bewoners de hulpdiensten gebeld hebben.

De stabiliteit is ondertussen bewaard

Na de verzakking van het gebouw stelde een stabiliteitsingenieur de fouten vast en werden de inwoners geëvacueerd. Na de vaststelling werd het volledige gebouw gestut door de brandweer. Nu het gebouw gestabiliseerd is moet de balk vervangen worden. Het is echter aan het bouwbedrijf om een definitieve oplossing te voorzien.

De oplossing die wij zouden bieden

Tekst

Tekst

Bron: VRT & Radio 2

Wilt u veilig de baan op?

Ontdek dan onze transportverzekeringen.  

NL